Rasisminvastainen mielenosoitus Tampereella

kuva mielenosoituksesta

Perjantaina 2.10. Tampereella järjestettiin vastamielenosoitus fasistien pakolaisvastaiselle mielenosoitukselle. Fasistien mielenosoitus keräsi noin 100 henkeä, kun taas vastamielenosoitukseen osallistui nelinkertainen määrä. Muutamaa pientä välikohtausta lukuun ottamatta yhteenotoilta vältyttiin. Kyttälaitos osoitti mielenosoituksessa jälleen luonteensa: se turvasi fasisteja. Henkilöylivoimastamme huolimatta fasistinen liike on Suomessa vahvempi, koska sillä on valtiokoneiston tuki. On hyödynnettävä ylivoimamme tällä alalla ja järjestäydyttävä taisteluun fasismia vastaan. Tätä asiaa käsittelee myös mielenosoituksessa jakamamme lentolehtinen, jonka voitte lukea alta.

Taistelkaa fasismia vastaan, kansojen ystävyyden puolesta!

Suomi on eräs Euroopan rasistisimpia ja fasistisimpia maita. Näiden ilmiöiden perustana on suomalainen imperialismi: Suomen hallitseva luokka alistaa mertentakaisia maita yhdessä länsimaisten aseveljiensä kanssa. Rasistinen käytäntö on kansalaisyhteiskunnan fasistista järjestämistä imperialistisen valtiokoneiston hyväksi. Esimerkiksi monet perussuomalaiset esiintyvät hallitusta vastaan pakolaisvastaisessa liikkeessä, joka loppujen lopuksi tukee hallitusta.

Maahanmuuton suhteen hallitsevassa luokassa vaikuttaa kaksi suuntausta: yksi puolesta, toinen vastaan. Maahanmuuttomyönteisyyttä aiheuttaa lisätyövoiman tarve. Toisaalta taas porvariston etu on jakaa työläisiä eri kasteihin. Yksi suuntaus esittää liberaaleja vastalauseitaan rasismin karkeita ilmentymiä vastaan. Toinen syyttelee populistisesti maahanmuuttajia elintason kurjistumisesta. Todellisuudessa porvaristo kurjistaa kansaa maahanmuuttajista riippumatta. Suuntauksille on yhteistä kansallisen yhtenäisyyden pönkittäminen ja fasisminvastaisuuden tuomitseminen.

Psykologisessa mielessä maahanmuuttovastaisuudella puolustetaan kansalaisuuden tarjoamaa etuoikeutta suhteellisen korkeaan elintasoon. Kuitenkin rasismi saattaa osia kansasta porvarien puolelle polkemaan työväen elintasoa. Pohjimmiltaan rasismi palvelee kansan elinolojen kurjistamista porvarien elinolojen parantamiseksi.

Myös kyttälaitos kantaa oman kortensa rasistiseen kekoon. Se sai toukokuussa valtuuden maahanmuuttajien henkilötietojen tarkistamiseen ilman rikosepäilyä. Hallitsevan luokan sisäisestä kehityksestä riippuu, milloin ahdistelu muuttuu poliisiväkivallaksi maahanmuuttajia vastaan.

Suomella on sotilaita kaikissa maailman kolkissa, ja Ukrainan kriisissä imperialistienväliset ristiriidat ovat kärjistyneet aivan naapurissa. Rasismi oikeuttaa Suomen osallistumista sotiin ympäri maailman, ja fasismin ilmentymänä se valmistaa väestöä imperialistiseen suursotaan Euroopan mantereella. Siksi sotaministeriksi valittiin tunnettu fasisti Jussi Niinistö ja ulkoministeriksi rasistipopulisti Timo Soini.

Päivä päivältä fasistisoituva valtiokoneisto ei suojaa taantumukselliselta väkivallalta. On itse järjestäydyttävä ja taisteltava. Meidän kaikkien on noustava taisteluun sotaa ja fasismia vastaan, taisteluun rajojen avaamiseksi pakolaisille ja pyyteettömän tuen antamiseksi maailman kansoille. Tämä on perusluonteeltaan luokkataistelua, koska sota ja fasismi ovat imperialistien intohimoja.

Toiminnan perusta on fasisminvastaisten ryhmien rakennustyö lähiyhteisöissämme. Toimintaa voi esimerkiksi olla tiedotustoiminta, fasistisen ja rasistisen propagandan tuhoaminen ja osallistuminen mielenosoituksiin ja lakkoihin. Erityisesti on mentävä kaduille fasistien mielenosoituksia ja “katupartioita” vastaan.

Imperialismin raakalaismainen valta pyrkii estämään historian edistymistä, mutta lopullinen voitto kuuluu meille, sillä me edustamme huomista. Eläköön taistelu imperialismin ja fasismin syrjäyttämiseksi työväenvallalla, kansojen ystävyydellä ja maailmalla ilman riistoa ja sortoa!

Työryhmä Imperialismia vastaan
2.10.2015

Jätä kommentti