Fasismi Suomessa – tapaus Olli Immonen

Olli Immonen patsastelemassa natsiystäviensä kanssa

Olli Immonen patsastelemassa natsiystäviensä kanssa Eugen Schaumanin muistotilaisuudessa kesäkuussa.

Fasismi on osaan kansasta nojaavaa terroristista imperialismin herruutta. Fasisti Olli Immosen viimeviikkoinen kirjoitus on meistä vastenmielisen taantumuksellinen. Käsitämme aiemman kirjoituksemme mukaisesti, että rasismi, edes kaikkein väkivaltaisin ja kiihkokansallisin, ei tule tyhjästä.

Monet ovat kiiruhtaneet tuomitsemaan Immosen hyvin ongelmallisin perustein. Jotkut ovat naureskelleet sille, että tämä kansalliskiihkoilija kirjoitti asiansa englanniksi. On täysin väärin syyttää kiihkosuomalaista liian vähäisestä suomalaisuudesta. Käytetty kieli kyllä paljastaa Immosen sympatiat. Suomen itsenäisyyttä ei uhkaa McDonald’s vaan suomalainen moskeija.

Toinen yleinen virhe on ollut toistaa fasistien oma valhe heidän vallankumouksellisuudestaan. Fasismi ei pätkääkään haasta imperialismin herruutta, päin vastoin se viime kädessä varmistaa sen. Kun liberaalit tunnustavat fasismin vallankumoukselliseksi, kyse on yleensä totalitarismi- eli ääripäiden teoriasta, joka on liberaalien porvarien kylmän sodan aikana kyhäilemä teoria, jonka tarkoituksena on imperialismin puolustaminen. Tosiasiassa vallankumous ja vastavallankumous ovat kaksi eri asiaa, ja niiden niputtaminen yhteen ääripäiksi kätkee tämän.

Kolmas virhe on ollut “vihapuheen” tuomitseminen ja Suomen etuun vetoaminen. Tässä virheessä on hiukkanen totuutta mukana, sillä kansallisuuksien välillä tulisi ystävyyden vallita. Suomi on kuitenkin monella tavalla jakaantunut luokkayhteiskunta. Ei ole yhtä Suomen etua. Suomi, jossa elämme, on läpeensä äärimmäisen rasistinen, ja Suomen hallitseva luokka hyötyy siitä. Sen sijaan Suomen laajan kansan, mukaan lukien erityisesti vähemmistökansallisuuksien etuna on rasismin hävittäminen.

Tästä pääsemme viimeiseen teemaan – monikulttuurisuuteen, jonka ympärillä keskustelua on käyty. Monikulttuurisuudella tarkoitetaan sitä, että kukin yksilö saa ylläpitää omaa kulttuuriaan, mutta monikulttuurisuus ei pidä sisällään eri kansallisuuksien oikeuksien yhtäläistä toteuttamista. Esimerkiksi Suomen koulujärjestelmä ei takaa vähemmistökansallisuuksien oikeutta oman kielen ja kulttuurin opetukseen. Kannatamme monikansallista Suomesa, jossa nämä oikeudet toteutuvat.

Haluamme, että Olli Immonen ja muut kansankiihottajat lopettavat parlamentaarisen ja ulkoparlamentaarisen poliittisen toimintansa. Tämän vuoksi kehoitamme jokaista taistelemaan suomalaista imperialismia ja sulkeutuneisuutta vastaan ja edistämään kansallisuuksien tasa-arvoa ja kansojen ystävyyttä Suomessa ja kansainvälisesti.

Alas kansalliskiihko! Eläköön monikansallinen Suomi!

Jätä kommentti